Monday, December 13, 2010

Ο Αθλητισμός και η φιλανθρωπική του δύναμη !

O Mισέλ Πλατινί στηρίζει τον αγώνα κατά της φτώχειας, που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα αύριο Τρίτη με την αναμέτρηση φίλων Ζιντάν-Ρονάλντο με All Stars του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη».

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με μήνυμά του συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και σε τέτοιους ιερούς σκοπούς.

«Ο αγώνας κατά της φτώχειας είναι μία μοναδική ευκαιρία για να τραβήξουμε τα βλέμματα του κόσμου πάνω στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, που έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας παγκοσμίως. Φέτος τα χρήματα θα δοθούν στα εκατομμύρια των ανθρώπων που επλήγησαν από το σεισμό στην Αϊτή και από τις πλημμύρες στο Πακιστάν.

Από όλα τα αθλήματα, ίσως μόνο το ποδόσφαιρο χάρη στην παγκόσμια απήχηση και τους απλούς κανόνες fair play που το διέπουν μπορεί να ενώσει τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο και να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τέτοια ζητήματα. Στέλνω την υποστήριξή μου σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των πρέσβεων καλής θέλησης Ρονάλντο και Ζιντάν, αλλά και όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα δώσουν το ‘παρών’».
Στην Ελλάδα ΜΟΝΟ ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών συμμετείχε στην καμπάνια κατά της πείνας http://www.1billionhungry.org/ του FAO με την συνεργασία των εθελοντών της ΠΡΑΞΙΣ. Ευρωπαίων εθελοντών James Saddick ,Thomas Jansson Την καμπάνια υποστήριξαν αι κ.κ. Ζγέρα Ντίνα και Μαρία Εμμανουηλίδου.

No comments: